Στυτική δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι η σεξουαλική δυσλειτουργία που είναι η αδυναμία να αναπτύξει ή να διατηρήσει στύση του πέους κατά τη σεξουαλική επίδοση. [1]

Μία στύση του πέους είναι η υδραυλική επίδραση του αίματος που εισέρχεται και συγκρατείται σε σφουγγάρι-όπως οργανισμούς εντός του πέους. Η μέθοδος είναι συχνά κινήθηκε ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής διέγερσης, όταν τα σήματα μεταδίδονται από τον εγκέφαλο προς τα νεύρα στο πέος. Η στυτική δυσλειτουργία ενδείκνυται όταν μια στύση είναι δύσκολο να παραχθεί. Υπάρχουν διάφορες αιτίες του κυκλοφορικού, συμπεριλαμβανομένων αλλοίωση της τασεοελεγχόμενων διαύλων καλίου, όπως στο δηλητηρίασης αρσενικού από το πόσιμο νερό. [2] Οι πιο σημαντικές οργανικές αιτίες είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης, νευρολογικά προβλήματα (για παράδειγμα, τραύμα από χειρουργική προστατεκτομή), ορμονικές ανεπάρκειες (υπογοναδισμός) και ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων.

Ψυχολογική ανικανότητα είναι όπου ανέγερση ή η διείσδυση δεν οφείλεται σε σκέψεις ή συναισθήματα (ψυχολογικούς λόγους) και όχι από τη φυσική αδυναμία? Αυτό είναι κάπως λιγότερο συχνές, αλλά συχνά μπορεί να βοηθήσει. Ιδίως στην ψυχολογική ανικανότητα, υπάρχει μια ισχυρή απόκριση σε θεραπεία με εικονικό φάρμακο. Η στυτική δυσλειτουργία, άρρηκτα συνδεδεμένο όπως είναι για τις ιδέες του σωματική ευεξία, μπορούν να έχουν σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις.
Εκτός θεραπεύσει τις υποκείμενες αιτίες όπως έλλειψη καλίου ή μόλυνση αρσενικό του πόσιμου νερού, η θεραπεία πρώτης γραμμής της στυτικής δυσλειτουργίας αποτελείται από μια δοκιμαστική φάρμακα αναστολείς PDE5 (η πρώτη των οποίων ήταν σιλδεναφίλης ή Viagra). Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει δισκία προσταγλανδίνης στην ουρήθρα, οι ενέσεις στο πέος, ένα προσθετική πέους, ένα πέος αντλία ή αγγειακή επανορθωτική χειρουργική.

Πάτησε το παρακάτω εικόνα για να αγοράσεις ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για καλύτερη στύση

Be the first to post a comment.

Add a comment