Καραϊσκάκειο Ίδρυμα στη Λευκωσία Κύπρος

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που συστάθηκε με σκοπό την οργάνωση μιας τράπεζας δοτών μυελού των οστών για να προσφέρει ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθεις ή παθήσεις.

Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η μάχη που έδωσαν κατά της λευχαιμίας τρεις συμπατριώτες μας, ο Γιάννης Τριταίος, η Άννα Γεωργίου από το Λονδίνο και ο πεντάχρονος Ανδρέας Καραϊσκάκης από την Κύπρο, οι οποίοι ύστερα από απεγνωσμένες προσπάθειες εξεύρεσης ιστοσυμβατού δότη έχασαν τελικά τη μάχη.

Ονομάστηκε «Καραϊσκάκειο Ίδρυμα» στη μνήμη του ασθενή Ανδρέα Καραϊσκάκη όταν μετά το θάνατό του , η οικογένειά του, δώρισε το ποσό που είχε μαζέψει με έρανο για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών του παιδιού τους. Έτσι, η σύσταση του Ιδρύματος εξαγγέλθηκε στις 28 Αυγούστου του 1996, από τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Μανόλη Χριστοφίδη, με συνιδρυτές το Υπουργείο Υγείας, τον κ. Μιχάλη Καραϊσκάκη, το Σύνδεσμο Προσφοράς Αιμοπεταλίων (σήμερα ονομάζεται Σύνδεσμος Φίλοι του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος) και το Σύνδεσμο Λευχαιμίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Πληροφορίες Επικοινωνίας και Χάρτης για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Διεύθυνση: Σάββα Ροτσίδη, Κυβ. Κατοικίες αρ. 36
Τ.Θ. 22680, 1523 Λευκωσία – Κύπρος
E-mail: karaiskakio@cybmdr.org
Τηλ.: +357 22772700 Φαξ: +357 22772888

Δρ. Παύλος Κωστέας (paul.costeas@cybmdr.org)
Εκτελεστικός Διευθυντής

Ανίτα Κουμουλή (donorsearch@cybmdr.org)
Υπεύθυνη Αρχείου Δοτών

Τζούλη Κιτρομηλίδου (admin@cybmdr.org)
Υπεύθυνη Διοικητικός Λειτουργός

Ρένα Γεμενιτζή Κυριακίδη (info@cybmdr.org)
Λειτουργός Δημοσίων Σχέσεων

Be the first to post a comment.

Add a comment