25η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος

Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί Αιμοδότες
Επικοινωνώ μαζί σας με την παρούσα επιστολή διαμέσω διαδικτύου θέλοντας να σας ενημερώσω πως ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ» Φαναρίου Δήμου Πάργας αποδέχτηκε την πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Α. να διοργανώσει την 25η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος στην περιοχή του Δήμου Πάργας στο Καναλλάκι που είναι και η έδρα του Δήμου μας στις 28,29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Η 25η Αμφικτιονία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια.

Συνδιοργανωτές της 25ης Αμφικτιονίας είναι το Υπουργείο Υγείας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Πάργας, η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και η Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Κατά την ταπεινή μας άποψη η επιτυχία μιας διοργάνωσης εξαρτάται από τη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία της.
Καλούμε όλους τους Συλλόγους συμπαραστάτες και αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή ζητώντας να μας ενισχύσετε με όποιο τρόπο εσείς θεωρείτε πρόσφορο και ταυτόχρονα θεωρούμε αναγκαία την παρουσία σας , ώστε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε μια άρτια και επιτυχημένη Αμφικτιονία.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας, αναπόφευκτα και όλοι οι Σύλλογοι και ο καθένας μας προσωπικά , πιστεύουμε ότι στους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας αξίζει κάθε υποστήριξη διότι επιτελούν έργο ζωής.
Το θέμα της 25ης Αμφικτιονίας είναι: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία» και έχει ως στόχο την ενεργοποίηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει αυτή, για να πετύχουμε τη συστηματική προσέγγιση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών όλων των βαθμίδων με την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας , ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Πιστεύουμε ότι με τα θέματα που έχουμε επιλέξει τα οποία αναλύοντάς τα και συζητώντας τα θα δώσουμε λύση ώστε να επιτευχτεί ο στόχος μας που δεν είναι άλλος από το να καταστεί η πατρίδα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Ο Δήμος Πάργας κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ακτογραμμή της Ηπείρου . Περικλείεται από βουνά και θάλασσα αποτελώντας έτσι μια αυτόνομη εδαφική ενότητα με ιδιαιτερότητες στο φυσικό περιβάλλον αφού συνδυάζει θάλασσα , βουνό και μια εύφορη πεδιάδα που τη διασχίζει ο ποταμός Αχέροντας.
Η έδρα του Δήμου είναι η κωμόπολη Καναλλάκι. Ο Δήμος φέρει το όνομα της ιστορικής και χιλιοτραγουδισμένης Πάργας που όταν την αντικρίσεις θαρρείς πως ξεδιπλώνεται μπροστά σου μια ζωντανή ζωγραφιά. Η Πάργα απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα , 40 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα και έχει απέναντί της τα γραφικά νησιά Παξούς και Αντίπαξους.
Ο Δήμος Πάργας τούτος ο πανέμορφος τόπος της Ηπείρου με τα χίλια χρώματα και την ιδιαίτερη ακτογραμμή συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την τουριστική ανάπτυξη με τον μεγαλύτερο σεβασμό στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και της παράδοσης του τόπου.
Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε τον τόπο μας και να απολαύσετε τη θερμή φιλοξενία μας.

Φιλικά
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
ΚΑΣΚΑΝΗΣ ΘΩΜΑΣ

Be the first to post a comment.

Add a comment