1η Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Την 1η «Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών», πρόκειται να διοργανώσει ο Δήμος Ευρώτα, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης και των ενεργειών του για την ανάδειξη του πνεύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μεταλαμπάδευση του μηνύματος της αγάπης και της σύμπνοιας. Στηρίζοντας, εξάλλου, την αξιόλογη κι επί σειρά ετών, πρωτοβουλία της ΠΟΣΕΑ, ο Δήμος Ευρώτα θα δώσει το δικό του «παρών» στη 10η πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών, ιδέα που έχει, ήδη, υλοποιηθεί δυο φορές στην περιοχή μας, επί πρώην Καποδιστριακού Δήμου Σκάλας.

Ειδικότερα την Παρασκευή 17/8 στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δήμου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί η αφή της «φλόγας της αγάπης» που θα την παραλάβει από τον ιερέα ο Ολυμπιονίκης των Special Olympics Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου ως 1ος λαμπαδηδρόμος της 10ης Λαμπαδηδρομίας. Ακολούθως, θα μεταφερθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου κι από εκεί στο Ξυλόκαστρο, όπου αντιπροσωπεία του Δ. Ευρώτα ,με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Ι. Γρυπιώτη, θα την παραλάβει.Η «φλόγα της αγάπης» θα λάμψει σ’ όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δ. Ευρώτα, διαδίδοντας ευρέως το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τρίτη 21 Αυγούστου, στον πρώην Δήμο Γερονθρών και ολοκληρώνονται την Κυριακή 26 Αυγούστου στη Σκάλα και στο Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη.

Ο δήμαρχος Ευρώτα καλεί όλους ανεξαιρέτως να συμμετάσχουν σε αυτή την παλλακωνική στρατιά, σε αυτή την εβδομάδα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, στόχος της οποίας δεν είναι άλλος από την ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση. Εθελοντές αιμοδότες, απλοί εθελοντές και πολίτες καλούνται να κρατήσουν ψηλά τη «φλόγα της αγάπης», όπως επίσης και παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, σχηματίζοντας γύρω από το βωμό, τον περίφημο «κύκλο της ζωής». Μάλιστα, όσα παιδιά επιθυμούν, θα απαγγείλουν ποιήματα και στίχους, αφιερωμένα στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κοινοποιηθεί εντός των ημερών

Be the first to post a comment.

Add a comment