Εθελοντική Αιμοδοσία στο Γεράκι

Πλήθος εθελοντών αιμοδοτών, έφιππων νέων και παιδιών του χωριού Γεράκι Λακωνίας, υποδέχτηκαν στον τόπο τους, για πρώτη φορά την φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας, σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ και τον Δήμο Ευρώτα.

Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία. Εν συνεχεία όλοι μετέφεραν μέσα από τα γραφικά σοκάκια του Γερακίου την φλόγα στην κεντρική πλατεία όπου μικρά παιδιά έκαναν τον κύκλο της ζωής και που μέσα από τις παιδικές φωνές τους έδωσαν το δικό τους στίγμα για την εθελοντική αιμοδοσία.

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από πενταμελή ορχήστρα νέων του χωριού: Γιώργος Ζήτσας (μπουζούκι, τραγούδι), Αντώνης Κούρλας (τραγούδι), Παναγιώτης Χριστάκης (μπουζούκι), Θοδωρής Αγγελέτος (κιθάρα), Γιάννα Δρούσια (αρμόνιο). Στο τέλος της εκδήλωσης η φλόγα έφυγε για την Καρίτσα όπου και διανυκτέρευσε.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου, γνωρίζοντας την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ίδρυσε το 2006 την Τράπεζα Αίματος Γερακίου που έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής 68 συμπατριώτες μας σε ώρα ανάγκης. Η επόμενη αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Γερακίου θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2012.

Be the first to post a comment.

Add a comment